Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 2024-04-18, 10:31 PM

Близнюківський Будинок дитячої та юнацької творчості


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 101
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2017 » Березень » 20 » Хто, якщо не ми?
2:11 PM
Хто, якщо не ми?

Близнюківський Будинок дитячої та юнацької творчості

Близнюківської районної державної адміністрації

Харківської області

Обласний конкурс журналістських робіт «Історії успіху громад»

Номінація «Краща публікація у друкованому ЗМІ»

Роботу виконала: Фартух Ірина Сергіївна, Сукова Анна Євгеніївна, Жужома Юлія Сергіївна, члени гуртка «Клуб старшокласників «Точка зору» Близнюківського Будинку дитячої та юнацької творчості

Керівник: Сукова Людмила Павлівна, керівник гуртка «Клуб старшокласників «Точка зору» Близнюківського Будинку дитячої та юнацької творчості

 

ХТО ЯКЩО НЕ МИ ?

В Україні триває процес реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Про це говорять на телебаченні, пишуть в газетах, дискутують під час публічних заходів.

Ми, вихованці Близнюківського Будинку дитячої та юнацької творчості, хочемо розповісти про свою громаду, у якій ми проживаємо, про невеличке селище Близнюки. На нашу думку, саме в ньому створюється сприятливе життєве середовище, необхідне для всебічного розвитку людини.

Сьогодні, на наших очах, проходить дуже важливий період для місцевого самоврядування, адже починають створюватися територіальні громади і в нашому Близнюківському районі.

Як нам стало відомо, згідно з перспективним планом формування територій громад, в нашому районі планується утворення трьох спроможних громад з 20 існуючих, а саме: Близнюківської з центром в смт.Близнюки, Добровільської - з центром у с.Добровілля та Уплатнівської - з центром в с.Уплатне. Але процес реформування виявився непростим. Деякі громади не готові співпрацювати на партнерських засадах.

Щодо Близнюківської громади, то об’єднання ще попереду, але можна сміливо стверджувати, що громада селища Близнюки, яку очолює Геннадій Степанович Король, досить спроможна вже зараз. На її рахунку багато корисних справ.

Адже саме в Близнюках були створені перші в Харківській області об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) і зараз їх налічується тридцять три. Створено асоціацію в яку об’єдналися всі ОСББ, задля покращення надання комунальних послуг жителям багатоповерхівок та забезпечення і захисту їхніх прав.

Близнюки - це невелике, але дуже мальовниче селище, левову частину якого займають приватні домоволодіння, які на 90% газифіковані.

Саме наше рідне селище чи не першим в Україні перейшло на індивідуальне опалення квартир, що з часом довело свою перевагу перед іншими видами опалення. Сьогодні наші батьки самостійно користуються власним опаленням, при цьому заощаджуючи кошти відповідно до своїх потреб.

За останні десять років, на наших очах, розпочалося відродження районного центру Близнюківщини. І поступово сільського виду населений пункт перетворюється в затишне комфортабельне містечко. За цей час модернізовано привокзальну площу, оновлено фасади соціальних закладів, магазинів, власне залізничного та автобусного вокзалів. Відновлено вуличне освітлення. На центральній вулиці викладено тротуарну доріжку, біля кожного магазину встановлено автостоянки. Завершуються внутрішні будівельні роботи в недільній школі при Свято-Іллінському храмі, в новій будівлі, в центрі Близнюків, вже функціонує аптека мережі 9-1-1, зводиться церковна капличка навпроти колишнього приміщення селищної ради.

Наш мер – Король Геннадій Степанович завжди відкритий для спілкування з громадою, особливо він любить вислуховувати дитячі пропозиції, спрямовані на покращення добробуту місцевих жителів та облаштування селища. Саме тому, ми, діти, часті гості в його кабінеті, де без остраху, а на партнерських засадах ділимося з селищним головою власними ідеями. Вміння вислухати, підтримати, а саме головне втілити задуми в життя – основна риса характеру очільника Близнюківської громади.

До слова, орган місцевого самоврядування змінив свою юридичну адресу, перемістившись в найстарішу будівлю Близнюків, довоєнних часів. Наразі в приміщенні проводяться ремонтні та відновлювальні роботи.

Після спілкування з Геннадієм Королем ми дізналися, що на рахунку близнюківської громади впроваджено в життя різноманітні соціальні проекти. Так, вставлено пластикові вікна, проведено ремонт актового залу в будівлі Близнюківської опорної школи, реконструйовано Садовський спортивний зал, відновлює своє життя будівля колишнього банку «Україна», де незабаром буде дошкільний навчальний заклад тощо. Нереальним до віднедавна залишалося і питання вуличного освітлення Близнюків, але зараз на вулицях немає темних кутків – скрізь сяють ліхтарі.

Наше рідне селище переживає і відновлення своєї оздоби - парків та зелених насаджень. «Відсоток зелених насаджень на Україні значно зменшується. Це може привести до виникнення екологічної проблеми. Не допустимо екологічної катастрофи!» - це основний зміст листівки, яку ми, вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості, роздавали жителям. Разом з нами це робили і селищний голова, і члени його команди, і працівники державних установ під час проведення екологічної акції. Щороку в селищі Близнюки проводяться конкурси екологічних агітбригад, де кожна команда висловлює свою думку щодо шляхів вирішення різноманітних проблем навколищного середовища. Для забезпечення чистоти в рідному селищі, вихованці Будинку творчості стали ініціаторами акції «За чисте селище, за чисте село» і кількість учасників цієї акції постійно збільшується.

Декілька цеглинок в розвиток громади, яка для нас є рідною, вкладено і нашими руками. Це представлені на сесії Близнюківської селищної ради проекти: «Від поліетилену більше шкоди ніж користі?» та «Парк моєї мрії». Щодо останнього проекту, то його уже реалізовано в життя, і на даний момент ми милуємося красою відновленого, реконструйованого парку та пишаємося тим, що саме за дитячою ініціативою зроблено таку важливу роботу.

Для різноманітного дозвілля і розвитку дітей на Близнюківщині, працюють безліч гуртків при Близнюківському Будинку дитячої та юнацької творчості, декілька з них - за рахунок субвенції Близнюківської селищної ради. наш погляд, навчаючись у школі, відвідуючи наш Будинок творчості, ми отримуємо уроки життя, що не дає нам бути байдужими. Проведення бесід, круглих столів на різноманітні теми з цікавими людьми, участь у різних конкурсах, фестивалях дає можливість зміцнювати свою життєву позицію. Серед наших вихованців багато обдарованих дітей, є навіть чемпіони Харківської області, України з гирьового спорту. Фінансову допомогу юні спортсмени для участі в змаганнях завжди отримують від селищної ради, яка підтримує всі добрі починання у розвитку підростаючого покоління.

Держава – це ми. Серед нас, на жаль, є і байдужі люди, які не турбуються про те, що буде з нашою державою не лише через десять років, а й навіть завтра.

Багато людей дистанціюються від суспільства, не хочуть брати участі у вирішенні спільних проблем життя людей і бажають лише сконцентруватися на особистому житті, покращуючи лише свої справи. Та громада нашого селища має активну життєву позицію.

Майбутнє вже зараз будуємо ми, діти, і в нашій громаді до дитячих думок прислухаються, нами пишаються не тільки батьки, а й органи місцевої влади, а це спонукає до відповідальності та прагненню вчитися, щоб бути корисним своїй малій батьківщині і великій державі Україні, успіх та процвітання якої залежить від успіху маленьких громад.

Переглядів: 311 | Додав: Kochegar | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Педагогічна преса

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz