Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 2024-03-29, 1:38 PM

Близнюківський Будинок дитячої та юнацької творчості


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 101
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2019 » Лютий » 25

22 лютого 2019 року в приміщенні Близнюківського Будинку дитячої та юнацької творчості відбулося чергове засідання районної ради старшокласників «Імпульс» в якому взяли участь 13 шкільних лідерів, члени районної ради старшокласників та їх координатори. Кожна шкільна рада старшокласників представляла свій соціальний проект, який заслуговував на увагу.

Під час засідання лідери торкнулися питання дозвілля та запропонували провести районні весняні танцювальні батли, за що одноголосно проголосували.

  

  

Переглядів: 227 | Додав: Kochegar | Дата: 2019-02-25

21 лютого 2019 року начальником Близнюківського бюро правової допомоги Тищенко Л.О. спільно з начальником Близнюківського відділу ДРАЦСу Закорко Я.В., інспектором Близнюківського РС філії ДУ «Центр пробації» в Харківській області старшим лейтенантом внутрішньої служби Соловйовим Ю.А. проведено заняття з елементами гри на тему «Як протидіяти булінгу і відстояти свої права» для вихованців Близнюківського будинку дитячої та юнацької творчості.

В ході заняття організатори заходу розповіли дітям, що булінг – це насильство. Його поділяють на види: фізичне, психологічне, економічне, сексуальне та із застосуванням засобів електронних комунікацій (кібербулінг). Ознаками булінгу є повторюваність (систематичність), наявність сторін, а саме: кривдника, потерпілого, спостерігачів, обов’язково при цьому завдається шкода та, як правило, булінг вчиняється у закладах освіти щодо дітей або вчителів. Окрему увагу присутніх звернули на те, що 19 січня 2019 року набрав чинності Закон, за яким закріплено поняття «булінгу» та відповідальності за вчинення таких дій. Зокрема, за вчинення булінгу передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 850-1700 грн. або 20-40 годин громадських робіт; за булінг, вчинений групою осіб або повторно протягом року - 1700-3400 або 40-60 годин громадських робіт, а за неповідомлення керівником закладу освіти про випадки булінгу – 850-1700 грн. або до 1 місяця виправних робіт відрахуванням до 20% заробітку.

З особливим інтересом діти переглянули відеоролики «Безпечна школа» та «Зупинемо булінг». По завершенню перегляду відеоматеріалу з вихованцями було опрацьовано алгоритм протидії булінгу за допомогою формули “stop-talk-walk”.

STOP: Зберігайте спокій! Ввічливо зупиніть кривдника, намагайтесь

уникнути сварки. Ні в якому разі не вступайте з ним в бійку.

TALK: Говоріть спокійно і впевнено. Зазначте, що подібне ставлення до

себе вам не подобається і ви не збираєтеся це терпіти. Повідомте

агресора, якщо він не припинить свою поведінку, ви будете змушені

повідомити дорослим (вчителям, батькам).

WALK: Якщо є можливість, зробіть вигляд, що вам байдуже і йдіть геть.

Вказана формула може допомогти учням запобігти булінгу.

Окрім цього, діти грали в гру «Це булінг чи ні?». Під час якої за допомогою розгляду практичних ситуацій вчилися визначати чи є та чи інша ситуація проявом булінгу.

По закінченню діти отримали буклети, наліпки з інформацією про булінг та права дітей.

  

Переглядів: 260 | Додав: Kochegar | Дата: 2019-02-25

21 лютого 2019 року на базі Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна відбулася ХІІІ Всеукраїнська філософська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій нарід». Близнюківський район представляла делегація від Добровільської ЗОШ І-ІІІ ступенів у складі:

Горбань Марини, учениці 7 класу Добровільської ЗОШ І-ІІІ ступенів;

Пасьович Наталія, учениці 11класу Добровільської ЗОШ І-ІІІ ступенів;

Карнаух Наталії Олексіївни, вчителя української мови та літератури Добровільської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Пасьович Наталія виступила з науково-дослідницькою роботу «Моє село, як довго воно існуватиме?», за що нагороджена Грамотою КЗ «Харківська обласна станція юних туристів» та книгою з тезами науково-дослідницьких робіт учасників ХІІІ Всеукраїнської філософської історико-краєзнавчої конференції учнівської молоді .

  

Переглядів: 271 | Додав: Kochegar | Дата: 2019-02-25

Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Друзі сайту
Педагогічна преса

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz