Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 2024-05-10, 7:43 AM

Близнюківський Будинок дитячої та юнацької творчості


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 101
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » Архів матеріалів

На честь Дня захисника України та Дня Українського козацтва, вихованці Близнюківського БДЮТ відвідали Лозівський краєзнавчий музей.

Екскурсовод провів оглядову екскурсію «Далеке минуле нашого краю», де ознайомив з найдавнішими знахідками трипільської культури, козацького періоду, давніми знаряддями праці та предметами селянського побуту, а також з матеріалами про світову, громадянську війни, про голодомор 1932-33-х років на території району.

Розповідь екскурсовода про події у воєнний період ілюструвалися експонатами (зброя, обмундирування, письмові документи, фото періоду війни, портрети Героїв Радянського Союзу, воїнів, підпільників, партизанів).

Надзвичайно цікаво було поринути в історію рідного краю періоду Великої Вітчизняної війни. Цікава розповідь екскурсовода допомогла оживити і доповнити фантазією картини війни, зблизити з тим часом, який ніколи не забути. Огляд експозицій музею про події Вітчизняної війни дав нам можливість зрозуміти про мужність захисників у цій війні, несамовите страждання людей і відданість солдатів, трагедію війни та якою ціною було завойоване наше щасливе сьогодення. Ця екскурсія змусила кожного з нас відчути біль, переживання наших дідів, прадідів. Пам'ять про них не вмре і буде завжди в наших серцях.

Дуже зацікавили вихованців експонати про Героїв АТО, де розміщені різносюжетні фото, координаційні карти з фронту, військові спорядження та амуніція, А на фото ми побачили людей, які здійснили героїчні подвиги, захищаючи наш спокій.

Ми, вихованці Блзнюківського БДЮТ, висловлюємо щиру подяку працівникам музею, які створили цей прекрасний музей, які зберігають пам'ять про історію, і передають її наступним поколінням.

  

  

  

  

Переглядів: 242 | Додав: Kochegar | Дата: 2019-11-01

18 жовтня 2019 року в Близнюківському Будинку дитячої та юнацької творчості проведено ІІІ районну конференцію переможців районного етапу Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна» та обласної військово-патріотичної акції «Слобожанські дзвони Перемоги»

В роботі конференції взяли участь Кузьменко Т.О., головний спеціаліст відділу освіти молоді та спорту Близнюківської районної державної адміністрації та Сукова Л.П., директор Близнюківського БДЮТ .

Експедиція «Моя Батьківщина – Україна» та обласна військово-патріотичної акції «Слобожанські дзвони Перемоги» проводиться з метою виховання в учнівської молоді патріотизму, любові до України, поваги до народних звичаїв, традицій, духовних і культурних цінностей українського народу.

В ході конференції були представлені презентації, які підготували:

Бєлік Ілля, учень Бурбулатівської філії КЗ «Близнюківський ліцей Близнюківської районної ради Харківської області», тема: «Історія села Бурбулатове» керівник: Бондаренко Наталія Іванівна.

Сопронюк Всеволод, учень Садовської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, тема: «Особлива людина, моєї родини», керівник: Сопронюк Наталія Володимирівна.

Бєляєва Ярослава, учениця Уплатнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, тема: «Звичаї та обряди українців», керівник: Савісько Наталія Вікторівна.

Нішта Ганна, учениця Уплатнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, тема: «Весілля – провідна форма духовної і традиційної культури» керівник: Савісько Наталія Вікторівна.

Каплуновський Віталій, учень Добровільської ЗОШ І- ІІІ ступенів, тема: «Обряди та звичаї українських січневих свят в с.Добровіллі» керівник: Карнаух Наталія Олексіївна.

Жук Софія, учениця Верхньосамарської ЗОШ І- ІІІ ступенів, тема: «Толока-вид колективної взаємодопомоги в українському селі», керівник: Жук Оксана Миколаївна.

Валько Наталія, учениця Добровільської ЗОШ І- ІІІ ступенів, тема: «Мої земляки – приклад мужності та героїзму», керівник:Ковалевська Наталія Володимирівна.

Фартух Карина, учениця Верхньосамарської ЗОШ І- ІІІ ступенів, тема: «Чорнобиль очима мого дідуся», керівник: Жук Оксана Миколаївна.

  

  

  

  

Переглядів: 181 | Додав: Kochegar | Дата: 2019-10-18

10 жовтня 2019 року за ініціативи Близнюківського Будинку дитячої та юнацької творчості на центральній площі селища Близнюки, вдруге в районі, відбулося спортивне свято «Біг для всіх», присвячене Дню захисника України та Дню українського козацтва. Це свято всіх прихильників здорового способу життя, спортсменів, ветеранів спорту.

Вітали учасників свята почесні гості Подереча Станіслав Олексійович , заступник голови Близнюківської районної державної адміністрації, Бреус Володимир Вікторович, голова Близнюківської районної ради та голова спілки учасників АТО Близнюківщини Куряченко Володимир Володимирович.

В спортивному святі «Біг для всіх» взяли участь 140 чоловік.

За всіх часів саме здорові духом і тілом люди складали опору суспільства, адже спорт не тільки дає здоров'я, він загартовує характер і волю.

 

  

  

  

 

Переглядів: 193 | Додав: Kochegar | Дата: 2019-10-15

1 жовтня 2019 року в Близнюківському Будинку дитячої та юнацької творчості відбулося свято з нагоди Дня людей похилого віку. В залі зібралися члени районної ради ветеранів та підопічні і працівники Близнюківського тер центру. Учасників свята вітали: селищний голова – Геннадій Король, голова районної ради ветеранів – Ніна Клименко, директор Близнюківського територіального центру соціального обслуговування – Наталія Дернова, вихованці Близнюківського БДЮТ та ансамбль «Оберіг».

Цей день – символ єдності і спадкоємності поколінь, прекрасна можливість сказати теплі слова подяки батькам, матерям, ветеранам війни і праці, пенсіонерам і взагалі всім літнім людям за вклад у розвиток країни, за багаторічну самовіддану працю, доброту і мудрість.

  

   

Переглядів: 197 | Додав: Kochegar | Дата: 2019-10-04

20.09.2019 року в Близнюківському Будинку дитячої та юнацької творчості відбулося засідання районної ради старшокласників "Імпульс".

На початку засідання учасників учнівського форуму привітала - Тищенко О.М., заступник директора Близнюківського БДЮТ, з початком нового навчального року.

Маник І.В., координатор учнівського самоврядування, створила сприятливі умови для активного спілкування учнів, стимулювала їх до роботи в органах учнівського самоврядування.

В ході засідання учасники обрали новий склад районної ради старшокласників "Імпульс"та взяли активну участь у тренінгу «Лідерам про ліідерство».

  

 

Переглядів: 210 | Додав: Kochegar | Дата: 2019-10-04

16 вересня 2019 року  вихованці та керівники гуртків Близнюківського Будинку дитячої та юнацької творчості провели велопробіг, присвячений героям-визволителям рідної Близнюківщини.

  

  

https://www.youtube.com/watch?v=HF2WPKatF5E

Переглядів: 215 | Додав: Kochegar | Дата: 2019-10-04

Заняття   вихованців гуртка «Географічне краєзнавство» Близнюківського Будинку дитячої та юнацької творчості, який працює на базі Уплатнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів,   наповнені не тільки вивченням теоретичного матеріалу  про географію рідного краю, а й   незабутніми враженнями, які завжди залишаються після  туристичних походів.

  

  

Переглядів: 169 | Додав: Kochegar | Дата: 2019-10-04

Вже другий рік поспіль у Близнюках в парку біля ставу проходить свято прощання з літом, яке цьогоріч називалося «Bye summer». 

  

Переглядів: 200 | Додав: Kochegar | Дата: 2019-10-04

17 травня 2019 року відбувся І районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Учасників заходу привітали: заступник голови Близнюківської районної державної адміністрації Станіслав Подереча, голова Близнюківської районної ради Володимир Бреус, Близнюківський селищний голова Геннадій Король, начальник відділу освіти, молоді та спорту Близнюківської районної державної адміністрації Леонід Бондаренко. Також до привітального слова долучилися заступник військового комісара Близнюківського РВК Сергій Беседа, головний атаман Близнюківського козацького полку Юрій Харитонов.

В ході команди учасників змагалися у 8 етапах: «впоряд», «смуга перешкод туристська», «рятівник», «смуга перешкод військово-спортивна» «стрільба», «відун», «ватра» та «добре діло». Під час цих конкурсів учні закладів загальної середньої освіти показали знання з історії козацтва та рідного краю, надавали першу медичну допомогу, проявили спритність та вміння в спортивних змаганнях.

За результатами рішення суддівської колегії перше місце виборола команда КЗ «Близнюківського ліцею» (10 клас), друге місце – команда Добровільської ЗОШ І-ІІІ ступенів, третє місце – команда КЗ «Близнюківського ліцею» (6 клас), які були нагороджені Грамотами відділу освіти, молоді та спорту Близнюківської РДА та цінними подарунками. Команди Новонадежнинської ЗОШ І-ІІІ ст. та Олексіївської ЗОШ І-ІІІ ст. отримали грамоти та подарунки за цілеспрямованість та козацьку витримку.

Змагання видалися дуже насиченими – і за подіями, і за кипінням пристрастей. Усі 13 команд були гарно підготовлені та налаштовані на перемогу.

  

  

  

  

  

  

Переглядів: 223 | Додав: Kochegar | Дата: 2019-05-20

10 травня 2019 року на центральній площі селища Близнюки за ініціативою членів районної ради старшокласників «Імпульс» відбулося веселе та драйвове свято танцю «Ми з тобою на одній хвилі!» за участю дитячих танцювальних колективів району.

Учасників свята привітала Олена Вікторівна Ляпкало – заступник голови Близнюківської районної державної адміністрації.

Анастасія Андрійчук та Михайло Малиш, ведучі свята, познайомили присутніх з різноманітними видами танців різних народів. Ніжний, витончений вальс, грайливий ча-ча-ча та пристрасне танго виконали вихованці Близнюківського Будинку дитячої та юнацької творчості, енергійний брейкданс та запальний гопак затанцювали вихованці Близнюківського районного Будинку культури.

Показали своє уміння та творчий підхід у виконанні запальних вуличних танців колективи: Верхньосамарської, Садовської, Уплатнівської, Алісівської, Добровільської, Новонадеждинської, Берестівської шкіл, Лукашівської школи імені Олега Чепеленка, Бурбулатівської та Квітневої філій КЗ «Близнюківський ліцей», КЗ «Самійлівський ліцей», КЗ «Близнюківський ліцей», Близнюківського РБК.

Завершився танцювальний марафон загальним флешмобом.

По закінченню свята учасники отримали смачне морозиво від Анатолія Русецького, депутата Харківської обласної ради.

   

  

  

  

 

Переглядів: 255 | Додав: Kochegar | Дата: 2019-05-16

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 45 46 »
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Педагогічна преса

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz